Uus radaritorn teeb saarerahva ärevaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarel Tooni külas on praegu 36 meetri kõrgune torn, mille otsas seirab idapiiri radar. Kohalikud on torniga harjunud, selle lähedal hoiavad kalurid oma mõrralatte. Nüüd plaanib riik Piirissaarele paigaldada uue radari ja ehitada selleks 60 meetri kõrguse torni.
Piirissaarel Tooni külas on praegu 36 meetri kõrgune torn, mille otsas seirab idapiiri radar. Kohalikud on torniga harjunud, selle lähedal hoiavad kalurid oma mõrralatte. Nüüd plaanib riik Piirissaarele paigaldada uue radari ja ehitada selleks 60 meetri kõrguse torni. Foto: Vitali Trots

Kulutulena levis Piirissaare väikses kogukonnas jutt, et piirivalve tahab saarele panna uue radari ja ehitada selleks kõrgema torni. Esimese hooga on saarerahvas valmis uuenduse vastu allkirju koguma.

«Rahvas on ärevil, sest teavet on vähe,» märkis Piirissaare vallavanem Siim Avi. «Sellepärast ei oska ka vallavalitsus uue torni ja radari kohta seisukohta võtta.»

Vallavanem kuulis politsei- ja piirivalveameti kavast poolteist nädalat tagasi ja andis sellest teada vallavolikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles