Madis Kallas: kuidas arendada Eesti sporti?

Madis Kallas
, Saare maavalitsuse nõunik, endine kümnevõistleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: SCANPIX

Kandideerides Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks, soovin järgnevalt peatuda mõnel kitsaskohal, mille lahendamine ­aitaks Eesti sporti paremaks muuta (vt ka www.madiskallas.ee).

EOK on pärast Eesti Spordi Keskliiduga ühinemist kogu spordi katusorganisatsioon. Paraku ei oska paljud inimesed seostada EOKd näiteks regionaalsete spordiliitudega või olümpiamängude kavasse mittekuuluvate aladega. Seetõttu peab EOK tegevusse jõulisemalt kaasama kõik huvigrupid ja regulaarselt nendega koostööd tehes leidma lahendusi probleemidele, mis on olümpiaga seotud üksnes kaudselt.

Rahast rääkides ei ole mõtet üksnes tõdeda, et seda võiks olla rohkem. Pigem tuleb mõelda, kuidas olemasolevat efektiivselt kasutada. Riigikontroll juhtis aasta alguses tähelepanu praeguse süsteemi puudustele ja soovitas teha mitmeid muudatusi. Kõigile osalistele peavad olema arusaadavad hasartmängumaksu nõukogu ja kultuurkapitali projektitoetuste jagamise alused. Oleks vaja kriitilise pilguga üle vaadata eri allikatest sporti suunatav raha ja lähtuda selle jagamisel üksnes ratsionaalsetest alustest. Üks negatiivne näide on riigi rahastatavad õppekohad Audentese spordigümnaasiumis. Idee on väga hea, kuid see raha täidab oma eesmärki vaid osaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles