Pealinna ülikoolide rektorid avaldasid Tallinna filharmooniale toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nelja Tallinnas asuva avalik-õigusliku ülikooli rektorid toetavad ühisavalduses Tallinna Filharmoonia tegevuse jätkumist Mustpeade majas ja on hoone Mustpeade vennaskonnale tagastamise vastu.

«Mustpeade majast on kujunenud eesti rahvusliku kõrgkultuuri oluline keskus. Nii seda kui ka avalikku huvi silmas pidades ei saa me kuidagi heaks kiita vabariigi valitsuse otsust tagastada Mustpeade maja selle õigustatud subjektile, Mustpeade vennaskonnale. Austades küll selle organisatsiooni sajanditepikkusi klubilise tegevuse traditsioone, puudub meil ometi kindlustunne, et pärast tagastamist saaks seal jätkuda Tallinna Filharmoonia põhitegevus,» seisab avalduses, millele on alla kirjutanud Signe Kivi (Eesti Kunstiakadeemia), Andres Keevallik (Tallinna Tehnikaülikool), Peep Lassmann (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) ja Tiit Land (Tallinna Ülikool).

Tallinna Filharmoonia tegi oma kirjas kultuuriministeeriumile ettepaneku eraldada Tallinna kammerorkestrile sarnaselt teiste munitsipaalorkestritega 2013. aasta riigieelarvest 15 703 eurot, ministeerium keeldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles