Komisjon soovitab kristlikel demokraatidel esitada pankrotiavaldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kristlikud Demokraadid.
Eesti Kristlikud Demokraadid. Foto: .

Erakonna Eesti Kristlikud Demokraadid majandusseisu ja suurte võlgnevuste tõttu otsustas erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) teha partei juhatusele ettepaneku kaaluda äriregistrile pankrotiavalduse esitamist. Erakond sellega aga ei nõustu.

Vastava ettepaneku tegi ERJK tulenevalt juhatuse vastutusest ning väljakujunenud tavast, teatas komisjon.

EKD kogus mullu 5096 eurot annetusi ja toetusi, selgus erakonna majandusaasta aruandest. Lisaks sai erakond mullu riigieelarvest 2397 eurot ning liikmetelt 6902 eurot. Kokku kirjutas EKD mullu tulude poolele 14 395 eurot.

Kulude poolele jäi 10 925 eurot, millest 2584 moodustasid mitmesugused tegevuskulud ja 8341 eurot muud kulud. Erakonnas töötas aruande kohaselt mullu täiskohaga kaks inimest, kellele töötasu ei makstud.

Lisaks sai erakond mullu 53 874 eurot finantstulusid, mis aruande kohaselt tulenes juhatuse poolt mitte aktsepteeritud arvestuslike laenuintresside tagasiarvestusest.

«Momendil on meil raske aeg tõepoolest. Aga teisalt on meil üle 1700 liikme. Ajad muutuvad ja tõenäoliselt ka erakondade rahastamine hakkab lähiajal muutuma. Ma arvan, et nad kiirustavad selle asjaga. Ma ei saa küll aru, kellele see (pankroti välja kuulutamine - toim.) kasuks võiks tulla,» ütles kristlike demokraatide esimees Peeter Võsu ERRi uudisteportaalile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles