Tööreisid käisid suusasõitude järgi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Tartu suusamaratonil osalenud Tartu kutsehariduskeskuse direktor Andrus Kompus (rinnanumbriga 1962) ütles, et suusasõit on talle südamelähedane, kuid jättis piiritaguste töölähetuste ajal suusavõistlustel osalemise kommenteerimata.
Tänavusel Tartu suusamaratonil osalenud Tartu kutsehariduskeskuse direktor Andrus Kompus (rinnanumbriga 1962) ütles, et suusasõit on talle südamelähedane, kuid jättis piiritaguste töölähetuste ajal suusavõistlustel osalemise kommenteerimata. Foto: Grete Krüger / sportfoto.ee

Linnavalitsus lõpetas teisipäeval töösuhte Tartu kutsehariduskeskuse pikaaegse direktori Andrus Kompusega, kes sisekontrolli auditi järgi on käinud kahel viimasel talvel kooli raha eest mitu korda välismaal suusamarato­nidel.

Linna sisekontrolliteenistuse juhataja Raivo Bachmanni sõnul avastati sisekontrolli käigus koolijuhi tegevuses mitmeid suuri eksimusi. Näiteks möödunud aasta 20. jaanuaril sõitis Andrus Kompus koos kahe kolleegiga üheksapäevasele tööreisile Austriasse, mille eesmärk oli näidatud ametikoolidega tutvumine.

«Tegelikult polnud neil lähetusse minnes ühtegi kokkulepet ühegi kooliga. Alles reisil olles küsisid nad ühest koolist, kas on võimalik kokku saada, aga kooli vastus oli, et ei ole. Samas oli neil juba detsembris broneeritud majutamine ja nad teadsid täpselt, kus Austrias ööbitakse,» selgitas Bach­mann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles