Ekspoliitik Illar Hallaste viidi insuldiga haiglasse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illar Hallaste
Illar Hallaste Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeva hommikul viidi raskes seisundis haiglasse endine riigikogu liige, ettevõtja ja Ida-Harju praostkonna vikaarõpetaja Illar Hallaste, kellel arstid tuvastasid ajuveresoone lõhkemise.

Abikaasa Hilja Hallaste ütles Postimehele, et peaaju veresoone lõhkemine tabas 53-aastast Hallastet ilmselt une pealt.

Pühapäeval osales Hallaste Ida-Harju praostkonna pastorite kokkusaamisel. «Teised hindasid, et ta oli väga tegus ja rõõmus, jõudis koju, heitis magama, aga järgmisel päeval tööle ei ilmunud,» kirjeldas abikaasa.

«Esmaspäeva hommikul leidsin ta magavana ja ma ei kahtlustanud midagi. Kui teisipäeval tulin, siis kutsusin kiirabi,» meenutas Hilja Hallaste. Operatsioon aju ohtlikus kohas asuva aneurüsmi eemaldamiseks viidi läbi teisipäeva õhtupoolikul.

Millises seisundis Hallaste praegu viibib, pole teada.  

Juristiharidusega Illar Hallaste on endine Eesti Kongressi saadik ning Eesti Komitee, Eesti Vabariigi Ülemnõukogu, Põhiseadusliku assamblee ja VII Riigikogu liige aastatel 1992–1995.

Hallastel on toonase Isamaa saadikurühma juhi ja tipp-poliitikuna suured teened taasiseseisvunud Eesti põhiseaduse ja seadusandluse loomisel. Lisaks sellele on ta pikaaegse kogemusega kirikuõpetaja, eraettevõtja ning kaheksa lapse isa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles