Jooksja kasvab maratoonariks ajapikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olenevalt treeninguperioodist jookseb Viljar Vallimäe nädalas umbes 170 kilomeetrit. Praegu taastub ta septembri algul läbitud Tallinna maratonist ning valmistub Frankfurdi maratoniks.
Olenevalt treeninguperioodist jookseb Viljar Vallimäe nädalas umbes 170 kilomeetrit. Praegu taastub ta septembri algul läbitud Tallinna maratonist ning valmistub Frankfurdi maratoniks. Foto: Margus Ansu

Kui 25-aastane Viljar Vallimäe läheb oma igapäevastele jooksuringidele, meelismuusikaga kõrvaklappe ta endale pähe ei pane. Päevas paarikümne kilomeetri ringis lippav sportlane eelistab kuulata oma samme ja hingamist.

Oktoobri lõpus otsib ta jooksurütmi Frankfurdi tänavatel. Frankfurdi maratoni valis ta koos treeneriga seepärast, et seal on kiire rada, kus saab hea tulemuse peale joosta. Õigupoolest on see Palamuselt pärit mehe alles neljas maraton. Neljal on ta küll varemgi startinud, kuid haiguse tõttu jäi üks lõpetamata. Seepärast ei ole ta päris kindel, kas teda saab juba maratoonariks nimetada.

«Ei teagi, kas loeb läbitud maratonide arv või pigem neil saavutatud tulemus,» mõtiskles ta ja lisas, et valgetel meestel läheb tippu jõudmiseks veidi kauem aega kui mustanahalistel välejalgadel, sest parimasse vormi jõuavad nad 30–35-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles