Malle Salupere: vajame selget pead

, kultuuriloolane (EÜVP)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Inimestele meeldivad muinasjutud. Eesti Vasakpartei 2007. aasta valimisloosung «Eesti vajab armastust!» ei huvitanud kedagi, küll aga suuresõnalised lubadused, mis hiljem osutusid mõttekujunditeks, nagu hea õpetaja topeltpalk – see on ikka alla keskmise. Ka üleskutset «endiste» ahju saatmiseks nimetati süüdimatult metafooriks.

Viha õhutamisega juhitakse tähelepanu kõrvale saamatuselt, mis on viinud selleni, et omandireform on kodust ilma jätnud kolm korda rohkem inimesi kui stalinistlik küüditamiste laine. Alkoholi ning muude meelemürkide ohvrina sureb igal aastal sama palju parimas eas inimesi, kui langes Vabadussõjas.

Eestis on umbes 600 000 leibkonda, neist üheliikmelisi ligi 220 000. Lapsi kasvatab ainult 159 000 peret, kellest rohkem kui pooled on kas üksikvanemaga või võõrasisa-emaga; ainult ühel kolmandikul on kahe lihase vanemaga kodu, kus alati neist tõeliselt siiski ei hoolita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles