Kivimäe mängujaam jääb sügiseni suletuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängujaam Rahumäe jaamahoones.
Mängujaam Rahumäe jaamahoones. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Külastajate vähesuse tõttu sulges Nõmme linnaosavalitsus sügiseni Kivimäe jaamahoones asuva laste mängujaama.


«Kivimäe mängujaam läks sel aastal tõepoolest plaanitust varem puhkusele - tavapärase mai alguse asemel märtsi keskpaigast. Seda seetõttu, et viimasel ajal külastas Kivimäe mängujaama keskmiselt kümme inimest päevas,» rääkis Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra.

Ta selgitas, et kuna Kivimäe mängujaamas käis aktiivsem tegevus hommikul, Rahumäel aga pärastlõunal, siis ühendati kahe mängujaama tegevus rahumäele, kus on rohkem külastajaid.

Vakra lubas, et Kivimäe mängujaam avatakse taas sügisel, kui algab uus hooaeg. Vahepeal saavad päevakeskuse töötajad tema sõnul tegeleda lastele suunatud teenuste arendamisega ning tõhustada mängujaamade tööd nii, et mõlemas kohas külastajaid ühtlaselt kogu päevaks jätkuks.

Mängujaamade sihtrühmaks on eelkõige eelkooliealised lapsed koos saatjatega.Nii nagu Kivimäel, on ka Rahumäe mängujaamas kõigile lastele mängimine tasuta. Mängujaama kulud katab Nõmme sotsiaalkeskus. Väikese tasu eest on lastel võimalik osaleda muusikaringi töös.

Enamus senistest Kivimäe mängujaama külastajatest on Vakra sõnul leidnud tänaseks tee Rahumäe mängujaama. «Muusikaringi registreerunud hakkasid meeleldi käima Rahumäe mängujaamas, kus lahtiolekuajad seoses Kivimäe mängujaama puhkusele minekuga pikenesid,» rääkis linnaosavanem.

Ta kinnitas, et Kivimäe mängujaam teeb sügisel, uue hooaja alguses kindlasti jälle uksed lahti. Nõmme sotsiaalkeskus aga peab vahepeal läbirääkimisi uute koostööpartnerite leidmiseks, et pakkuda peredele mängujaamades võimalikult mitmekülgsemaid teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles