Lohusuu volikogu esimehele esitati umbusaldusavaldus

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Kivi
Toivo Kivi Foto: SCANPIX

Neli Ida-Virumaa Lohusuu volikogu liiget esitasid umbusaldusavalduse volikogu esimehele Toivo Kivile.

Umbusaldusavalduses, millele on alla kirjutanud Tarmo Tomson, Vitali Ossipenko, Andrei Eero ja Indrek Reisenbuk, viidatakse Toivo Kivi sõnadele, mida on tsiteeritud erinevates väljaannetes, kus ta väidab, et on eelkõige lojaalne oma tööandjale, kirjutab Põhjarannik.

Umbusalduse allkirjastajate väitel peab volikogu esimees eelkõige kaitsma elanike huve, kuid Kivi sõnadest võib järeldada, et tema jaoks on eelistatud tööandja või mõne kitsa grupi huvid. Need aga ei pruugi ühtida valijate huvidega, põhjendatakse umbusaldusavalduses.

Vallasekretär Daisy Utsar ei osanud öelda, millal sel esmaspäeval sisse antud umbusaldusavaldus hääletamisele tuleb. «Ma ei tea, millal on järgmine volikogu istung. Lohusuus ei ole korralisi volikogu istungeid, vaid istung toimub siis, kui volikogu esimees ütleb,» sõnas ta.

Toivo Kivi arvas, et istung toimub ülejärgmisel nädalal. «Pole mõtet seda kaua üleval hoida,» sõnas ta. Kivi ütles, et väited, justkui poleks ta lojaalne Lohusuu elanikele, ei vasta tõele. «Võin Lohusuu rahva ees kinnitada, et minu eesmärk on seista Lohusuu rahva huvide eest,» kinnitas ta.

Tülid Lohusuus algasid siis, kui vallavalitsus süüdistas volikogu enamust eesotsas Toivo Kiviga sekkumises vallavalitsuse igapäevatöösse. Vallavalitsuse töötajad, sealhulgas vallavanem Ants Rummel, kinnitasid, et Kivi nõuab neilt pidevalt aru ja jagab korraldusi. «Ta ütleb, et kui tema käskudele ei alluta, siis võetakse maha,» on Rummel varem Põhjarannikule öelnud.

Kaks nädalat tagasi, kui konflikt avalikuks tuli, arvas Toivo Kivi, et küllap järgneb nüüd katse talle umbusaldust avaldada. «Kui loogiliselt mõelda, oli see ju ettearvatav,» sõnas ta eile Põhjarannikule. Kas umbusaldus ka läbi läheb, ei osanud ta öelda.

Lohusuu vald sattus avalikkuse tähelepanu alla, kui tuli ilmsiks, et Peipsi kuningaks nimetatud Paul Kärberg pööras täitmisele aastatetaguse 143 000 euro suuruse võlanõude. Kui kohus raha vallalt välja mõistis, oli Toivo Kivi nii volikogu esimees kui Kärbergi töövõtja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles