Loomaaia jääkarude sõbrad koguvad Facebookis annetusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia jääkaru elu - küljealune on kõva ja suvel on palav.
Tallinna loomaaia jääkaru elu - küljealune on kõva ja suvel on palav. Foto: Toomas Huik

Tallinna loomaed on kaks aastat järjest sattunud loomakaitseorganisatsiooni Born Free kriitikatulva alla justnimelt jääkarude nirude elamistingimuste tõttu. Karudele on appi tõtanud loomasõbrad, kes Facebooki kaudu inimestelt annetusi paluvad.

«Tallinna Loomaaed on viimastel aastatel teinud märkimisväärseid muudatusi loomade elukvaliteedi parandamisele ja nad annavad endast parima, et ka viimased asukad, kelle elu ei ole veel nii ilus, saaksid ka omale uued kodud. Üksi aga nad kõike ei jõua!» kirjutatakse Facebookis annetusürituse lehel.

«Jääkarud on ühed õnnetud, kes siiani peavad olema oma väikeses trellitatud puuris ja seda juba aastakümneid,» kõlab üleskutses. «Oleme ju kõik nendega üles kasvanud, oma elupäevad võiksid need vaprad mõmmid vähemalt veidigi mugavamates elutingimustes veeta.»

Annetusi oodatakse Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi arveldusarvele: 221010716613, selgitusse palutakse märkida «Jääkaru uus kodu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles