Kalle Muuli: esimene koosolek

Kalle Muuli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kama
Kaido Kama Foto: Peeter Langovits

Riigikogu valimised võitnud Isamaa saadikurühma esimene koosolek peeti 1992. aasta 25. septembri keskpäeval ilma erilise pidulikkuseta. Selleks ei kogunetud isegi mitte lossi, vaid Rahukohtu tänavale saadikute majja.

Kümme päeva enne riigikogu esimest istungit langetasid veel ametisse vannutamata saadikud seal paari tunni jooksul terve hulga otsuseid, mis mõjutasid mitme järgneva aasta jooksul kogu riigi elu. Just seal lepiti lõplikult kokku, et Mart Laar saab peaministriks, Ülo Nugis riigikogu esimeheks ja Illar Hallaste saadikurühma esimeheks.

Nugis otsustati riigikogu esimehe kandidaadiks üles seada täielikus üksmeeles. Saadikurühma juhtide ja peaministri valimine seevastu tekitas veidi närvikõdi. Peavoolule, mida juhtis Laar, püüdis vaikselt vastu astuda konservatiivse rahvaerakonna tiib eesotsas Kaido Kama ja Andres Heinapuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles