Reporter.ee: taksojuhid saavutasid kohtus esimese võidu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tallinnas
Taksod Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Taksojuhid saavutasid Harju maakohtus Tallinna linnavalitsuse üle esimese võidu.

Kohus peatas kuni asjaolude selgitamiseni Tallinna linnavalitsuse otsuse taksopeatuste rendile andmise kohta, vahendas Reporter.ee videolõik.

Enne kohtusse minekut andis Eesti Taksojuhtide Liit linnavalitsusele üle ligemale 500 allkirjaga protestikirja, milles nõuti taksopeatuste rendile andmise otsuse tühistamist.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on aga suurem osa allkirja andnud taksojuhtidest kriminaalkorras karistatud isikud, teatas uudistesaade.

«Sealhulgas on taksojuhte, kes on pannud toime surmaga lõppenud liiklusõnnetuse, piraattaksojuhte, taksojuhte, kes on kasutanud kordisteid oma taksodel,» loetles Mutli.

Taksojuhtide liidu juhatuse liikme Lembit Poolaku sõnul solvas abilinnapea oma sõnavõtuga taksojuhte ja nende peresid.

«Kui on selliseid taksojuhte, kellel ei ole õigust taksotööd teha, siis on see linna kohustus need taksoturult ära koristada,» teatas Poolak. «Kui linn ei ole seda teinud ja süüdistab 475 taksojuhti, kelle allkirjade hulgas on ka minu allkiri, et ma olen kedagi surnuks sõitnud või mingit muud moodi teinud pätti, siis sellisel juhul on see kõikide taksojuhtide, nende perekonnaliikmete ja tuttavate solvamine.»

Poolaku sõnul ei ole see õige tee, mida pidi peaks käima, et taksondust korrastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles