Hulljulgelt kihutades ränga avarii põhjustanud mees läks kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Postimees.ee

Tallinnas peab peagi astuma kohtu ette noormees, kes hulljulgelt kihutades põhjustas mullu novembris Põhja-Tallinnas ühe kaaslase surmaga lõppenud üliraske liiklusõnnetuse.

Ränk õnnetus juhtus ööl vastu 6. novembrit kella 3 ajal Kopli tänaval, kus 1992. aastal sündinud purjus Priit kaotas liiga suure kiiruse tõttu kontrolli Citroen Xsara üle ning paremale teelt välja kaldunud auto paiskus vastu tänavavalgustusposti. Autos viibinud 1991. aastal sündinud noormees hukkus, temast aasta noorem naine sai aga raskelt vigastada.

Õnnetuse asjaolude uurimisel selgus, et Priit kihutas avarii ajal ligi 103 kilomeetrit tunnis, samas kui antud teelõigul oli lubatud suurim piirkiirus 50 kilomeetrit tunnis. Samuti oli õnnetuses hukkunud ja raskelt vigastada saanud reisijal turvavöö lahti.

Harju maakohtus neljapäeval toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab Priidu süüasja arutama 5. novembril. Kohtus süüdimõistmisel ootab teda kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles