Kohus mõistis noore naise röövimise eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal osaliselt reaalse vangistuse 21-aastasele naisele, kes vaatamata oma noorele eale oli juba kahel korral kriminaalkorras karistatud ning sooritas viimase kuriteo, röövimise napilt kaks kuud pärast vanglast vabanemist.

2009. aastal kelmuse ja kehalise väärkohtlemise eest ning tänavu veebruaris varguskatse eest karistada saanud Sandra vabanes vanglast 2. märtsil. Veidi üle kahe kuu hiljem, 6. mai pärastlõunal sattus aga noor naine taas seadusega pahuksisse, kui hakkas Tallinnas Kopli tänaval nõudma 1973. aastal sündinud naiselt kaht eurot. Kui kannatanu keeldus, haaras Sandra tal jope taskust mobiiltelefoni ning lükkas seejärel oma ohvri pikali. Kui kannatanu taas püsti tõusis, virutas Sandra talle rusikaga mitu korda vastu nägu ning põgenes. Kannatanu hindas hiljem kahju 15 eurole.

Politsei jõudis noorele röövlile jälile mai teisel poolel ning kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla. Lõppeval nädalal astus Sandra Tallinnas kohtu ette ning sai röövimise eest lühimenetluse korras ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Sellest reaalselt kandmisele määras kohus osa, mis naine oli kohtueelsel ajal juba trellide taha veetnud, ülejäänud karistusaja peab ta aga kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi keelas kohus Sandral katseajal tarvitada uimasteid ja alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles