«KeeleVäe» saate võitjad tulid Siberist tagasi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekemäng KeeleVägi
Tekemäng KeeleVägi Foto: ERR

Populaarse telemängu «KeeleVägi» võitnud Kuressaare gümnaasiumi tublid 11.a klassi õpilased Kairi Sepp, Kristjan Kiirend ja Sass Pääsk võitsid auhinnaks 3-päevase reisi Siberisse eestlaste külla Ülem-Suetukki.



Nagu ühest suust rääkisid õpilased Oma Saarele, et reis oli väga pikk: alustati Tallinna lennujaamast, kust edasi Moskvasse lennati.

Seal ootas ees juba uus lennuk, mis neid Krasnojarski lennutas, edasi sõideti rongiga Kuraginosse, kus reisiselle ootas buss. Vastu oli neile tulnud Ülem-Suetuki kooli eesti keele õpetaja Airi Lauri.

Kolme päeva jooksul jõudsid keeleväelased viibida sealse kooli eesti keele tunnis ja natuke ka ringi matkata. Võeti ette ka suusaretk, mida meenutades kõik muigama kipuvad.

«Loodus oli imeline,» lausus Sass ja kirjeldas, mida nähti ja tunti. «Igal pool olid suured kasemetsad, mäed ja poolemeetrised lumehanged. Kõik oli selline hästi rahulik.»

Märgati ka seda, et temperatuur oli väga muutlik, aga püsis siiski kõvades miinuskraadides. «Näidik näitas küll -30 kraadi aga külma eriti ei tundnud, tunne oli umbes nagu Eestis -10 kraadi juures.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles