AKI juht sooviks ühtset riigiportaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andmekaitse inspektsioon (AKI) viis läbi seire, mille käigus uuriti, kuidas keskasutused inimestele avalikku teavet jagavad. Inspektsioon leiab, et inimeste elu teeks tunduvalt kergemaks see, kui asutuste info koonduks ühte portaali.

AKI uuris 46 riigiasutuse läbipaistvust ehk vaadati, kui palju ja selgelt jagavad ministeeriumide ja ametite-inspektsioonide kodulehed avalikku infot ning kui korras on nende dokumendiregistrid. Muu hulgas hinnati veebilehe kasutamise ja teabe leidmise lihtsust, teabe olemasolu asutuse tööaja ja vastuvõtu korralduse kohta, palgaandmete olemasolu.

AKI peadirektor Viljar Peep rääkis, et mitmesuguseid teenuseid pakkuvaid asutusi on palju, mistõttu võib inimene selles rägastikus päris ära eksida. «Näiteks kui inimene soovib korraldada avalikku üritust ning seal toitlustust ja alkoholi pakkuda, siis on vaja politsei, omavalitsuse, veterinaar- ja toiduameti luba,» tõi ta esile. «Selge lahendus on keskne teabevärav, ametnike slängis riigiportaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles