Tallinlanna kutsumus ootas Tartus

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise ees tuleb Maire Breedele meelde, kuidas ta aastaid tagasi seal bussilt maha astus ja õnnetult seisma jäi, sest ta pidi minema Elleri kooli, kuid tal polnud õrna aimugi, kus see täpselt asub. Tänaseks on Tartu talle tuttav ja ta pole sellega mitte ainult leppinud, vaid talle ka meeldib siin väga.
Vanemuise ees tuleb Maire Breedele meelde, kuidas ta aastaid tagasi seal bussilt maha astus ja õnnetult seisma jäi, sest ta pidi minema Elleri kooli, kuid tal polnud õrna aimugi, kus see täpselt asub. Tänaseks on Tartu talle tuttav ja ta pole sellega mitte ainult leppinud, vaid talle ka meeldib siin väga. Foto: Margus Ansu

Maire Breedel on kolm last, kaks vanemat on pojad ning kolmas rahvaülikool, mis novembris tähistab 25. sünnipäeva. Just see noorim on kõige rohkem tööd ja vaeva nõudnud.

«Ma nägin täna öösel unes, et ma olin Tallinnas ja saime jälle kaks-kolm ruumi,» meenutas ta vahetult enne intervjuu lõppu. «See oli Vabaduse väljakul vana maja, tohutud võlvid, suured trepid. Kolleeg juhatas seal vägesid, et põrand tuleb nii teha, ja mina siis ütlesin: me avame nüüd filiaali Tallinnas!»

Breede unenägu oli ilmselt seotud juba kauaaegse sooviga, et koolil oleks ometi päris oma maja, ning vähe pistmist unistusega laieneda teistesse linnadesse. Sest kui Tartus on piisavalt põnev kursus, sõidetakse selleks kohale kasvõi Tallinnast, Breede kunagisest kallist kodulinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles