Hymy peatoimetajaks saab eestlasi hurjutanud ajakirjanik

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Lotila.
Sami Lotila. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eestlasi laiskadeks ja räpasteks nimetanud Soome ajakirjanikust Sami Lotilast saab sel sügisel ajakirja Hymy vastutav peatoimetaja.


Väljaannet 20 aastat vedanud Esko Tulusto jääb sügisest pensionile, kirjutas Hymy.

44-aastane Lotila alustab juunis tööd teise peatoimetajana, 1. oktoobrist saab temast aga vastutav peatoimetaja.

Jyväskyläs sündinud Lotila on hariduselt filosoofia magister. Ta on ennast täiendanud Tartu, Varna ja Krakówi ülikoolides.

Viimased 15 aastat on ta elanud Tallinnas ja kirjutanud artikleid nii Eesti kui Soome väljaannetele. Hymyle on ta kirjutanud kümme aastat.

Hymy saab tänavu 50-aastaseks. Ajakirja tiraaž on eelmise aastaga võrreldes suurenenud 12 protsenti, kerkides 100 986ni.

Eelmisel sügisel SL Õhtulehes ilmunud arvamusloos andis Lotila eestlaste töökultuurile hävitava hinnangu, öeldes, et kuigi Eestis veedetakse töökohal rohkem aega kui mujal Euroopas, on tööviljakus siin väiksem kui kuskil mujal ning eriti avalikus sektoris on Eesti töökohad ikka veel pea sama organiseerimata kui nõukogudeaegne kolhoos, juhid on iseõppinud ja tihti täitsa vales kohas.

Novembri lõpus samas lehes ilmunud arvamusloos soovitas ta eestlastel lõpetada eneseimetlus ja hakata end pesema. Leplikku eestlast võrdles ta lambaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles