Autojuhtide palgalepe sai valmis

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokijuht
Veokijuht Foto: Mihkel Maripuu

Transpordi Ametiühing ja Autoettevõtete Liit said valmis siseriikliku autoveosektori üldtöökokkuleppe põhiteksti, leping on plaanis allkirjastada 15. oktoobril.

Kuni selle ajani oodatakse asjast huvitatute ettepanekuid ja kommentaare. Leppe tekstiga saab tutvuda siin ning ettepanekuid ja kommentaare oodatakse Transpordi Ametiühingule või Autoettevõtete Liidule.

Leping sisaldab ennekõike töötasu ning töö- ja puhkeaja reegleid, mis on kohustuslikud kogu sektoris. Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson usub, et lepe tagab autojuhtidele suurema kindlustunde haiguse ja pensioni puhuks ning julgeoleku teistele liiklejatele, et palka ei maksta liikluseeskirjade rikkumise eest.

Autoettevõtete Liit ja Transpordi Ametiühing alustasid läbirääkimisi uue palgakokkuleppe sõlmimiseks siseriiklikus autoveosektoris käesoleva aasta augustis. Palgaleppe peamine eesmärk on ühtlustada autojuhtide palgatase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles