Mupo karmistab heakorrakontrolli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis.
Sügis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates ülehomsest võtab munitsipaalpolitsei kõrgendatud tähelepanu alla heakorra Tallinna erinevates linnaosades.


Mupo tuletab kinnistute ja ehitiste omanikele meelde, et kätte on jõudnud sügishooaeg, mil esimeste külmade saabumisega muutuvad puudelt langevad lehed jalgratturitele ja jalakäijatele ohtlikuks. Vihma tõttu muutuvad kõnni- ja sõiduteed libedaks ning kujutavad potentsiaalselt kõrgendatud ohtu kõigile linnas liiklejatele. Kui koristamata jäetud lehtedele ladestub lumi, siis on koristus- ning libedustõrjetööd oluliselt raskendatud.

«Meie ilmatargad on ennustanud varakult saabuvat talve, mil lumi võib maha sadada juba oktoobris. Seetõttu alustame me intensiivset ennetuskontrolli alates sellest nädalast. Palume kõigil majaomanikel, korteriühistutel ja kinnistute valdajatel tähelepanelikult jälgida, et tingimused linnakodaniku turvaliseks liiklemiseks oleks tagatud. Eksimuste korral oleme sunnitud rakendama meie käsutuses olevaid karistusmeetmeid, hoiatusest kuni väärteomenetluse alustamiseni,» ütles munitsipaalpolitsei juhataja Monica Rand.

Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale peab kinnistu valdaja tegema heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal. Puhastusalaks loetakse kõnniteed, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel, samuti on kinnistu omanik kohustatud tegema heakorratöid kõnniteel juhul, kui kinnistu ja kõnnitee vahele jääb tee koosseisus olev kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba.

Mupo soovitab kinnistuomanikel enne pimeda aja tulekut üle vaadata ka hoonete numeratsioon ning piirdeaiad. Vastavalt heakorraeeskirjale peab hoonetel olema õige numeratsioon, mis on pimedal ajal nähtav. Puudused eelnimetatud juhtudel võivad tekitada olukordi, kus politsei ja kiirabi kohalejõudmine abivajajani viibib, sest aadress ei ole tuvastatav.

«Loodame, et kinnistute ja ehitiste omanikud mõistavad, kui oluline on tagada linna heakord ning turvalisus kaaskodanike suhtes. Kutsume kõiki oma majade, korteriühistute ja kinnistute ümbrust igapäevaselt korrastama, siis jäävad tekkimata ka ohtlikud olukorrad,» ütles Rand.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles