Aasta õpetajad naudivad oma tööd ja õpilasi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuse kondiitriklassis valmivad õpetaja Sirje Jääri silma all kooli juubeliks sajad magusad valged lillekesed, tegijateks sessioonõppe kondiitriõpilased.
Kutsehariduskeskuse kondiitriklassis valmivad õpetaja Sirje Jääri silma all kooli juubeliks sajad magusad valged lillekesed, tegijateks sessioonõppe kondiitriõpilased. Foto: Margus Ansu

Tavaliselt õpetajad teavad, et nende kutsumus on just töö lastega, kuid Sirje Jäär, üks Tartu aasta õpetajatest, sattus kooli pooljuhuslikult ja hoopis teise ameti pealt.

Oma esimesed neliteist tööaastat oli ta Ülikooli kohvikus pagar-kondiiter, nii nagu Tallinnas kutsekoolis õpitud sai. Õpilased käisid tema juures kohvikus praktikal ja 1990ndate alguse ebakindlatel aegadel tekkis tal huvi ka ise koolis kätt proovida.

Kutseõpetaja töö koosneb kolmest osast: teooria õpetamine, praktiline töö ja võistlustel käijate juhendamine. Just esimene sellest nimekirjas on see, mis meeldib Jäärile kõige vähem. «Sinna tundi ei saa lihtsalt minna ja rääkima hakata, enne peab ennast ette valmistama ja läbi mõtlema, millest räägid,» muigas Jäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles