Viljandimaa valdade ühinemise rahvahääletusel osales 143 inimest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Nelja Viljandimaa valla - Saarepeedi, Viiratsi, Pärsti ja Paistu - ühinemise rahvahääletusel osales 8000 elanikust 143, kes kõik pooldavad valdade liitumist Viljandi vallaks.

Küsimusele, kas nii küsitlus kui ka valdade ühinemise mõte on vett vedama läinud, vastas ühinemiskomisjoni esimees, Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja ja Viiratsi vallavolikogu esimees Kaupo Kase, et seadus ei ütle seda, mitu inimest peab küsitlusele vastama, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

«Seadus ütleb, et tuleb selline küsitlus läbi viia. Me, neli valda viisime, selle küsitluse läbi parimate oskustega, mis meil on,» märkis Kase.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kes peab küsitluse tulemused kinnitama ja ära kuulama ka vallavolikogude tulevased otsused ühinemise kohta, arvas, et need, kes kohale tulid, kinnitasid, et juhtkonna poolt valitud samm ja tee on õige.

Nüüd peaks nelja valla volikogud kinnitama valimistulemused ja arutlema, kas ühinemisleping kinnitada või mitte. Viljandimaa nelja valla ühinemine Viljandi vallaks peaks otsustatud saama selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles