Kalevi venekeelne portaal lõpetas uudiste edastamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kodulehel teatab venekeelne portaal tegevuse lõpetamisest.
Oma kodulehel teatab venekeelne portaal tegevuse lõpetamisest. Foto: http://ru.kalev.ee/est

Enda pankrotti taotleva meediafirma Via Concept (endine Kalev Meedia) venekeelne uudisteportaal lõpetas neljapäeval uudiste edastamise.

Kalevi venekeelne portaal teatas neljapäeval oma veebilehele ülespandud teates, et portaali kollektiiv vabandab oma lugejate ees sulgemise pärast ning tänab tunnustuse ja kriitika eest.

Via Concepti juhataja Andres Heliste saatis neljapäeval töötajatele kirja, milles teatas, et venekeelset portaali enam ei uuendata, kuid portaal jääb internetti üles.

Samas märkis ta, et kuni kohus pole meediafirma pankrotti välja kuulutanud, jätkab eestikeelne uudisteportaal Kalev.ee tegevust. Heliste tõdes, et tööjõud on piiratud, kuid vastavalt võimalustele tuleb jätkata.

Luterma (endine Kalev) tütarfirma Via Concept esitas kohtule pankrotiavalduse teisipäeval. Ettevõte põhjendas pankrotti püsiva maksejõuetusega.

Via Concept pole töötajatele välja maksnud veebruari palka ega muid ette nähtud tasusid. Ettevõte on küll varem lubanud töötajatele võlgnevused tasuda, kuid pole oma lubadust täitnud.

Via Concept andis välja mitmeid ajakirju, opereeris kaht telekanalit, uudisteportaali ja raadiojaama. Praeguseks on kõik ajakirjad suletud ning telekanal Kalev Sport on müüdud Toomas Lepale. Edasi tegutseb uudisteportaal Kalev.ee.

Kalevi meediategevus on toonud 1,5 aastase tegutsemisperioodi jooksul kümneid miljoneid kroone kahjumit. Viimase kuue kuu kahjum oli 50 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles