Rahvuskultuuride ühendus Lüüra sai linnalt 15 000 eurot toetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüüra juhataja Liidia Kõlvart.
Lüüra juhataja Liidia Kõlvart. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus eraldas eile reservfondist 15 000 eurot mittetulundusühingule Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra.


Lüüra, mida juhib abilinnapea Mihhail Kõlvarti ema Liidia Kõlvart, taotles linnalt selleks aastaks täiendavat tegevustoetust 39 200 eurot.

Volikogu on tänavuses linnaeelarves määranud Lüüra tegevuse toetamiseks 28 000 eurot, mis on mõeldud Kaera 21a hoone haldamiseks ja rahvusvähemuste seltside töö korraldamiseks. 2011. aastal toetas linn Lüüra tegevust 58 760 euroga, 2010. aastal 60 716 euroga ja 2009. aastal 57 520 euroga.

Lüüra kasutuses on Kaera tn 21a hoone, kus korraldatakse harrastusringide proove, spordiklubide treeninguid, üritusi, näitusi ja kontserte. Majas töötab seitse pühapäevakooli, kus erinevatest rahvustest liikmed saavad õppida oma emakeelt ning saada teadmisi eesti keelest ja kultuurist. Lüüra loob tegutsemiseks vajalikud tingimused 48 organisatsioonile, kus on kokku ligi 1 500 liiget, seisab linnavalitsuse otsuse seletuskirjas.

Eelmine kord pälvis abilinnapea ema juhitav MTÜ ajakirjanduse tähelepanu tänavu mais, kui organisatsiooni töötajad oma hoonest mitu väidetavat pealtkuulamisseadet leidsid ja selle kohta politseile avalduse tegid.

Politsei algatas tookord kriminaalmenetluse ning Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul on uurimine praegu alles pooleli ning asjaga tegeletakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles