Suhted ja sõltuvus elektroonilisel kodualtaril

Rait Avestik
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vaadatuim seriaal on «Pilvede all», Kanal 2 eetris köidavad vaatajaid näitlejad Liis Haab (vasakult), Inga Lunge ja Elisabet Reinsalu. Sarja režissöör Indrek Simm,  produtsent Toomas Kirss.
Eesti vaadatuim seriaal on «Pilvede all», Kanal 2 eetris köidavad vaatajaid näitlejad Liis Haab (vasakult), Inga Lunge ja Elisabet Reinsalu. Sarja režissöör Indrek Simm, produtsent Toomas Kirss. Foto: Kanal 2

Seriaalide rohkus paneb retooriliselt küsima, et kui meil oleks kümme korda rohkem kohalikke telekanaleid, kas siis oleks sama palju kordi rohkem ka eestikeelseid seriaale, ning lubab tõmmata paralleeli meie suveteatriga, mida teevad justkui kõik, üritades kolleege mängupaiga kohaspetsiifikaga üle trumbata, ja kuhu jõudmine on vaatajale rõõmustav või vihastav geograafilis-logistiline eelmäng.

Kui suveteatris, kus vabadust materjali ja trupi valikul on justkui rohkem, on kunstiline tase muutunud järjest kõrgemaks ja stabiilsemaks ja kuhu tegelikult n-ö suvalisi olmenäitlejaid nii kergelt ei satu (pikk prooviperiood, suvi kinni, sääsed?), siis teleseriaali on teoreetiline võimalus saada igaühel ja suuremalt jaolt nad sellisteks «igaühtedeks» ka paraku jäävad.

TV 3 on asja eriti lihtsaks teinud ja küsib kuskil oma kodulehel otse: kas tahad näitlejaks saada? Ole milline tahes, täida ankeet, saada endast kaks tõepärast! fotot ning võid saada kas väiksema või suurema osa! Siiski võiks TV 3 selguse mõttes lisada, mida nad «näitlejaks saamise» all mõtlevad. Äkki mõni elav näide? Küsimus «Kas tahad osaleda teleseriaalis?» oleks täpsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles