Transpordi Ametiühingu kaks suurimat osakonda ühinesid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Andres Haabu

Eile Tallinna Transpordikoolis toimunud Transpordi Ametiühingu Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise ASi (TTTK) ja Tallinna Autobussikoondise (TAK) osakondade ühinemiskoosolekul kinnitati kahe osakonna ühinemine ja valiti uueks peausaldusisikuks endine TTTK osakonna peausaldusisik Alexander Martynenko.

Nii TTTK kui ka TAKiga on ametiühingul täna kehtivad kollektiivlepingud, mis kehtivad kuni uue lepingu sõlmimiseni edasi. Uusi kollektiivläbirääkimisi Tallinna Linnatranspordi ASiga (TLT) alustatakse oktoobrikuu jooksul.

Osakondade ühinemiskoosoleku peakülaline, ettevõtte juhatuse esimees Enno Tamm rääkis tulevikku vaatavalt, et 2013. aastal töötajate palgad kindlasti tõusevad. Lisaks osalesid koosolekul teiste seas ka Raudteelaste Ametiühingu esimees ja endine TAKi peausaldusisik Oleg Tšubarov, kes rääkis oma kogemusest TAKi peausaldusisikuna ning Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson, kes andis ülevaate bussi- trammi ja trollijuhte liiklusküsimustes kaitsva Transpordi Ametiühingu liiklusabifondi tegemistest.

Otsuse osakonnad ühendada langetasid ettevõtete töötajate esindajad pärast ettevõtete ühendamist juuli lõpus, millega moodustati Eesti üks suurimaid ettevõtteid. Tallinna Linnatranspordi ASi kokku umbes 170-st töötajast kuuluvad Ametiühingusse ligi pooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles