Kesklinna valitsus hakkab äripindade üürnikke hoolikamalt valima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on vanalinn täis kõikvõimalikke erootikaasutusi. Kesklinna valitsus lubab selliste asutuste lisandumist edaspidi kontrolli all hoida.
Praegu on vanalinn täis kõikvõimalikke erootikaasutusi. Kesklinna valitsus lubab selliste asutuste lisandumist edaspidi kontrolli all hoida. Foto: Uwe Gnadenteich

Linlaste protestid ja ajakirjanduse huvi sunnivad kesklinna valitsust senisest põhjalikumalt tegelema vanalinnas tegutsevate ettevõtete teenuste eetilisuse küsimusega, eelkõige on suurema tähelepanu all erootilise suunitlusega meelelahutuslikud lisateenused.


Linnaosavalitsus tahab pidada juriidiliste teenistustega nõu teemal, kuidas seada äripindade kasutusse andmisel piiranguid niinimetatud põhiteenuse juurde pakutavate lisateenuste osas. See tähendab äraseletatult, kuidas edaspidi vältida olukorda, et toitlustusasutuse sildi all hakkab tegutsema striptiisiklubi või mõni muu sedasorti asutus.

«Asi oleks lihtne, kui vabariigi valitsus seadusandjana muudaks seadusandlust ning sätestaks üksikasjalikult, mida näiteks tähendab toitlustuse mõistes baar, mida tähendab restoran, mida tähendab meelelahutusasutusena klubi ja nii edasi. Kahjuks aga võtaksid seadusemuudatused aega ning piirangute loomine Eesti Vabariigis kehtivas erakordselt liberaalses majanduspoliitikas ei oleks lihtne. Seepärast püüame leida võimalusi, kuidas seada piiranguid nõnda, et vältida äripindade kasutajatega hilisemaid kohtulikke vaidlusi,» ütles kesklinna vanem Mihhail Korb.

«Samuti on kesklinna valitsus otsustanud suurendada järelevalvet juba tegutsevate äriettevõtete tegevuse suhtes, et koostöös politseiga fikseerida võimalikud õigusrikkumised ning nende olemasolul alustada kas äripinna üürilepingu ülesütlemisi, kui on tegemist linnale kuuluva äripinnaga või teha äriettevõtetele hoiatusi konkreetsete äripindade osas kehtivate kannete kustutamiseks äriregistrist. Samuti pöörame tähelepanu sellele, et äriettevõtete tegevusega kaasnev reklaamialane tegevus ei oleks agressiivne ega häiriks linnakodanikke,» lubas linnaosavanem.

Ta tõdes, et see muudab kindlasti linnale kuuluvate äripindade kasutusse andmise keerukamaks ning töömahukamaks. Samuti võib see kaasa tuua toitlustusalal tegutsevate ettevõtjate pahameele, sest lisakontrolli peavad läbima ka need ettevõtjad, kelle tegevuse kõrvalteenustel pole eetilisi probleeme.

Kesklinna valitsuse ärieetika puhang on tingitud sellest, et paljud linlased ja usuorganisatsioonide esindajad avaldasid protesti selle vastu, et linn andis Dominiiklaste kloostri vastas asuva äripinna üürile ettevõttele, mis kavatseb seal avada niinimetatud «härrasmeeste klubi».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles