Vein kui rätsepatöö

, veiniajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunid juba valmis: samal ajal viinapuud alles tärkavad.
Sidrunid juba valmis: samal ajal viinapuud alles tärkavad. Foto: Kalle Müller

Mõne veinimaja veinimeister näeb välja sama lihvitud kui tema kätetöö.

Valpolicella veinikonsortsiumi Tallinna esitluse silmatorkavalt tagasihoidlikem külaline oli üleni mustas vöötlipsustatud lüheldane itaallane, kes paistis olevat teoinimene – palju ei rääkinud, valas soovijaile sobiva annuse ja jälgis huviga maitsjate näoilmeid.

Ta nägi nii neetult soliidne välja, et kohe alguses sai tema veine proovitud … ja uuesti enne lahkumist. Sest vähemalt minu jaoks oli Valentina Cubi veinimeister Albano Vason päeva peaesineja mitte üksnes laitmatult istuva ülikonna, vaid ka elegantsete ja struktuursete veinide tõttu, mis valitseva ameerikaliku «kõike maksimaalselt täie rauaga»-mentaliteedi taustal mõjusid üsna ootamatult.

Pärast tormi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles