USA presidendiväitlusi näeb Soome TVst

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendiks pürgivad 
Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney.
USA presidendiks pürgivad Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney. Foto: SCANPIX

Esimene televäitlus presidendikandidaatide Barack Obama ja Mitt Romney vahel tõi USAs telerite ette viimase 30 aasta suurima hulga vaatajaid. Väitlusi näitab ka Soome televisioon, ETVl sellist plaani pole.

Debatti peeti kolmapäeval Denveri ülikoolis ja see keskendus majandusele, käsitledes muu hulgas maksude, tervishoiu ja föderaalvalitsemise küsimusi. Eestis oli võimalik seda jälgida Soome rahvusringhäälingu YLE TV 1 vahendusel päev hiljem, kusjuures eetris oli see täispikkuses ja soomekeelse tõlkega.

Põhjanaabrite rahvusringhääling kajastabki Ühendriikide presidendivalimisi tänavu eriti põhjalikult, lahates teemat nii uudistesaadetes kui dokumentaalfilmides ning tuues võimalikult kiiresti eetrisse ka täismahus väitlused. Viimaseid saab vaadata ka YLE internetilehel ja rahvusringhäälingu meediaportaalis Areena, autorikaitsenõuetest tulenevalt siiski vaid Soome territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles