Politsei soovitab Tallinnas mõned bussirajad ära kaotada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitab autod Pärnu maanteel jälle trammiteele sõitma lubada.
Politsei soovitab autod Pärnu maanteel jälle trammiteele sõitma lubada. Foto: Laura Oks

Põhja prefektuur saatis Tallinna linnavalitsusele kirja oma liiklusalaste tähelepanekute ja soovitustega, muuhulgas soovitatakse  paar ühissõidukirada likvideerida.


«Pärnu maanteel peale Viru ringi suunaga Kaarli puiesteele on ühistranspordi rajamärgistus trammiteel kulgeval sõidurajal ebamõistlik. Antud liikluskorraldus tingib busside ümberreastumise esimesest sõidureast kolmandasse. Kuna kolmas sõidurida kaob Pärnu maantee ja Kaarli puiestee ristumiskohas, siis reastuvad bussid tagasi esimesse sõiduritta. Igapäevane on ka olukord, kus ühistransport (välja arvatud tramm) kolmandat sõidurada ei kasuta ning liigeldakse tavasõidukitele mõeldud sõidureas,» seisab Põhja prefektuuri koordinatsioonibüroo juhi Aare Ehandi allkirjaga kirjas.

«Ülaltoodu põhjustab asjatuid liiklusseisakuid ja sõiduradade vahel «sõelumist». Olulist eelist see ühistranspordile ei anna, sest vasakpööre Pärnu maanteelt Estonia puiesteele on keelatud ja peale Kaarli puiestee ristmikku on Pärnu maanteel kõik bussipeatused paremal pool. Küll aga annaks oluliselt liikluse sujuvusele kaasa kui trammiteele lubada tagasi sõiduautod antud lõigul. See aitaks vähendada Viru ringi «kinni sõitmist» ja seega omaks mõju ka Narva maanteele ning Mere puiesteele,» tõdeb politsei esindaja.

Veel soovitab politsei lubada sõidukitel vasakpöörde sooritamist Narva maanteel trammiteelt Kreutzwaldi tänavale. Sellega paraneks oluliselt liiklusvool Narva mnt – Pronksi – Liivalaia suunal ning oleks teatud mõju ka Kadrioru piirkonnale ja Pirita teele.

«Seoses uute ühissõidukiradadega Estonia puiesteel ja Teatri väljakul on tekkinud olukord, kus tipptundidel seisab kogu liiklus Rävala puiesteel. Põhjuseks ummistunud Sakala tänav Estonia puiesteele ja Otsa tänavale sõitvatest sõidukitest. Seega on halvatud kogu liiklus antud piirkonnas ning raskendatud liiklemine ka Kentmanni ja Lauteri tänaval,» kirjeldatakse praegust olukorda.

Linnavalitsusele tehakse ettepanek kaaluda Narva maantee (Uus-Sadama ristmikult kuni Viru ringini) bussiradade vajalikkust ja kasutegurit ühissõidukite liiklemisele. Sest seisakute põhjuseks on politsei hinnangul Narva maanteel asuva «Musta Luige» esine, kus ühinevad liiklusvood Pirita teelt ja Narva maanteelt. Alates Uus-Sadama ristmikult sujus liiklus ka varasema liikluskorraldusega ning olulisi seisakuid ühistranspordis ei täheldatud.

Samuti soovitatakse rahvarohkete avalike ürituste ajaks avada ühissõidukirajad ajutiste liiklusmärkide abil tavaliiklusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles