Ilves: Baltimaad peavad Läänemere energiaühendustes kokku leppima

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna toimunud Eesti, Läti ja Leedu riigipeade töökohtumise kõige olulisemateks teemadeks energiakoostööd, valmistumist NATO tippkohtumiseks ja majandusolukorra arutelu.


«Ülioluline on leida üksmeel ja ühised lahendused Läänemeremaade energiaühenduste kava suhtes,» rõhutas president Ilves.

Kõneldes arengutest NATOs, pidas Eesti riigipea tähtsaks, et alliansi põhiülesannet - kaitsta oma territooriumi - täiendaks uute väljakutsetega toimetulek.

«Samuti on oluline, et NATO kasutaks oma partnerriikide soovi liituda alliansiga nende maade demokraatlike protsesside süvendamiseks, mis süvendab ka meie partnerite valmisolekut jõuda NATO täisliikme staatuseni,» ütles president Ilves.

Globaalsest majanduskriisist rääkides tõdesid Balti riikide presidendid: kuna me kõik oleme sellest kriisist mõjutatud, siis igaühe tegutsemine võib puudutada ka oma naabreid.

«Realistlik ja kulude kokkuhoiule suunatud tegutsemine, tasakaalustatud eelarvepoliitika ning enesesse sulgumise ja protektsionismi vältimine - need on vaid mõned märksõnad, millest kinnihoidmist me vajame kriisiga toime tulemiseks,» ütles president Ilves.

Balti riikide presidendid Toomas Hendrik Ilves, Valdis Zatlers ja Valdas Adamkus kohtusid täna Leedu riigipea kutsel Šiauliais, tähistamaks Baltimaade NATOga liitumise viiendat aastapäeva.

Presidentidele tutvustatakse ka Leedu õhujõudude baasis Šiauliais NATO Balti õhuturbemissiooni ja NATO kiirreageerimise programmi, samuti osalevad nad lillede asetamise tseremoonial Leedu vabadusvõitlejate memoriaalis Menaiciai külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles