Romantiliste nurgakestega maja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiteadlane ja Tallinna heerold Jüri Kuuskemaa näitab Mustpeade Maja üht romantilisemat ruumi, kus kunagi asus siseõu.
Kunstiteadlane ja Tallinna heerold Jüri Kuuskemaa näitab Mustpeade Maja üht romantilisemat ruumi, kus kunagi asus siseõu. Foto: Peeter Langovits

Postimees tegi kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa juhtimisel ringkäigu Mustpeade Majas, mille üle Toompea ja all-linn tuliselt vaidlevad.

Tallinnas Pika ja Pühavaimu tänava vahel asuv Mustpeade Maja on praegu kuum teema. Riik on otsustanud hoone mustpeadele tagasi anda, linn on aga korjanud juba rohkem kui 70 000 allkirja, et maja mitte tagastada ja jätta see avalikuks kasutamiseks.

Kuid kui paljud teavad, mida see maja endast kujutab? Enamik inimesi, kes on käinud Mustpeade Majas või teleri vahendusel hoone sisemusest mingi pildi ette saanud, mäletavad ilmselt vaid valget esindussaali, kus kontserte ja muid pidulikke ettevõtmisi korraldatakse, kuid seal on ka pisikesi hubaseid ja romantilisi nurgakesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles