Tallinn lülitab Maa tunniks linna iluvalguse välja

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul ei maksa ehmatada, kui Oleviste kirik äkki enam ei paista. Tegemist on Maa tunniga.
Laupäeva õhtul ei maksa ehmatada, kui Oleviste kirik äkki enam ei paista. Tegemist on Maa tunniga. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tallinna linn lülitab laupäeva õhtul kell 20.30 tunniks ajaks välja linna kaunistusvalgustuse, osaledes sellega ülemaailmses aktsioonis

Earth Hour

.


Aktsiooni algataja Maailma Looduse Fond (WWF) soovib valgustuse väljalülitamisega ning seeläbi saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. Aktsiooni eesmärk on kustutada ilmaasjata põlevad tuled, teatas Raepress.



Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest.



Tänavu soovitakse viia Maa tund uuele tasandile ning saavutada miljardi inimese osalemine.



Tallinn kutsub kõiki laupäeva õhtul Maa tunniga ühinema ja ajavahemikul 20.30 - 21.30 elektrienergiat võimalikult vähe tarbima.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles