Parts pidi rohelise elektri vaidluses alla vanduma

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts on seni toetanud peaaegu kõiki Eesti Energia juhi Sandor Liive (pildil seljaga) soove. Nüüd on sellel lõpp.
Majandusminister Juhan Parts on seni toetanud peaaegu kõiki Eesti Energia juhi Sandor Liive (pildil seljaga) soove. Nüüd on sellel lõpp. Foto: Liis Treimann

Rohelise elektri tootjatel oli eile põhjust rõõmustada: majandusminister Juhan Parts pidi valitsuses oponentidele peaaegu kõikides punktides järeleandmisi tegema.

Valitsus nõustus eile majandusministeeriumi eelnõuga, mis muudab rohelise elektri toetuste maksmist uuest aastast. Kuigi korraldus muutub, toetused peaaegu ei vähene. Kõige kibedam pill eile valitsuse kabineti istungil otsustatust oli Narva Elektrijaamadele taastuvenergiatoetuse maksmise lõpetamine.

Majandusministeerium soovis Narva jaamade toetust vähendada, aga seda siiski uuest aastast jätkata, keskkonnaminister Keit Pentus ja Eesti Energiast sõltumatud rohelise elektri tootjad koos riigikontrolliga olid toetuse maksmise vastu. Nii toetatakse hakkpuidust elektri ja soojuse tootmist kõikides ettevõtetes peale Narva Elektrijaamade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles