Nutikad leiutised said tuule tiibadesse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurema toetuse, 11 640 eurot, sai projekt Shaka, mille eesmärk on luua nutitelefoniga ühendatav seade, mis aitab näiteks golfimängijatel ja surfaritel mõõta tuule kiirust, õhurõhku ja -niiskust ning muud ilmainfot. Seadet tutvustab Shaka meeskonna liige Mihkel Güsson.
Kõige suurema toetuse, 11 640 eurot, sai projekt Shaka, mille eesmärk on luua nutitelefoniga ühendatav seade, mis aitab näiteks golfimängijatel ja surfaritel mõõta tuule kiirust, õhurõhku ja -niiskust ning muud ilmainfot. Seadet tutvustab Shaka meeskonna liige Mihkel Güsson. Foto: Toomas Huik

Alustavate ettevõtete toetamiseks loodud stardirahastu Prototron andis eile üle toetused kolme leiutise prototüübi ehitamiseks. Konkursile esitati sadakond taotlust, millest žürii sõelale jäi kolm.

Kõige suurema toetuse, 11 640 eurot, sai projekt Shaka, mille eesmärk on luua nutitelefoniga ühendatav seade (pildil), mis aitab näiteks golfimängijatel ja surfaritel mõõta tuule kiirust, õhurõhku ja -niiskust ning muud ilmainfot. Seadet tutvustab Shaka meeskonna liige Mihkel Güsson.

10 534 eurot sai Formula Battery Management System, mille eesmärk on arendada akutehnoloogiat. Kolmandana sõelale jäänud Qminder sai 3100 eurot, et ehitada portatiivne nutitelefonidega suhtlev stend, mis vabastab inimesed järjekorras passimise piinast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles