Seitset Briti eliitsõdurit kahtlustatakse mõrvas Afganistanis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISAFi koosseisu kuuluv Briti sõdur seab kiivrit paika. Tagaplaanil maandub NATO kopter tugibaasi Lashkar Gah's (Helmandi provints, Afganistan).
ISAFi koosseisu kuuluv Briti sõdur seab kiivrit paika. Tagaplaanil maandub NATO kopter tugibaasi Lashkar Gah's (Helmandi provints, Afganistan). Foto: SCANPIX

Briti sõjaväepolitsei pidas kinni seitse eliitüksuse sõdurit, keda kahtlustatakse 2011. aastal sooritatud mõrvas Afganistanis.

Briti kaitseministeeriumi teatel leidis uuritav intsident aset lahingutele järgnenud situatsioonis ja ühtegi tsiviilisikut sellega seotud pole, vahendas AFP. Täpsemaid üksikasju ministeerium ei avaldanud.

Kahtlusalused kuuluvad kuningliku merejalaväe koosseisu, mis on üks Briti armee eliitüksustest.

Suurbritannial on Afganistanis ligi 9500 sõdurit. Ringhäälingu BBC teatel on see esimene kord, kui Briti sõdurid on peetud kinni niisuguste kahtluste tõttu.

Aprillis otsustasid sõjaväe prokurörid mitte esitada süüdistust sõdurile, kes oli Helmandi maakonnas brittide tugibaasi lähistel lasknud maha maad kaevanud afgaani.

Sõdur oli oletanud, et mees seab paigale lõhkeainetega lõksu.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles