Lääne-Virumaal leiti korterist hulgaliselt salasigarette

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kinnitusel anti operatsiooniga hoop piirkonnas tegutsenud salakaubaärile.
Politsei kinnitusel anti operatsiooniga hoop piirkonnas tegutsenud salakaubaärile. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti ning politsei- ja piirivalveameti töötajad leidsid eelmise nädala lõpus korraldatud operatsiooni käigus Lääne-Virumaal asuvast korterist üle 91 000 salasigareti ning lisaks ka ligi kümme liitrit piiritust ja 74 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

Maksu- ja tolliameti teatel kontrollisid liikuvkontrollitalituse ja Rakvere politseijaoskonna ametnikud Lääne-Virumaa väikelinnas asuvat korterit, kust leiti kokku 91 380 sigaretti, millest osa olid Venemaa ja Aserbaidžaani maksumärkidega ning osal maksumärke polnud. Läbiotsimise käigus avastati samast veel ka piiritust ja alkoholilõhnalist vedelikku, mis saadeti ekspertiisi.

Väike-Maarja konstaablijaoskonna noorsoopolitseiniku Airika-Helle Kriisa sõnul anti ühisoperatsiooniga hoop ühele piirkonnas tegutsenud salakaubaärile. «Enamasti teavad illegaalse kauba käitlemisega tegelevad isikud täpselt oma tegevuse seadusvastasusest, kuid vaatamata sellele riskivad nad teiste inimeste elu ja tervisega, et müügi pealt tulu teenida,» ütles ta.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Raul Koppelmaa lisas, et peab politsei- ja piirivalveametiga tehtavat koostööd salakauba avastamisel igati heaks. «Eriti tulemuslik koostöö on viimasel ajal olnud Ida prefektuuriga, avastatud on mitmeid suuri salasigareti ja -alkoholi koguseid ning nende müügikohti,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles