Gümnaasium võib hakata õpetama sotsiaalset talupidamist

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veisekari.
Veisekari. Foto: Mihkel Maripuu

Orissaare valla arengukavasse lisandus punkt, mis näeb ette luua Orissaare gümnaasiumis võimalus sotsiaalse talupidamise õpetamiseks ja õpperühmade avamiseks.

«See on talukooli projekt ja tegelikult on ta üks võimalik tuleviku õppesuund, mida on võimalik arendada just maakoolides,» rääkis Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär Saarte Häälele.

Orissaare valla arengukavas on kirjas, et sotsiaalne talupidamine on talupidamise üks vorme, kus lisaks talutoodete tootmisele pakutakse ka sotsiaalselt mahajäänutele (puuetega, sõltuvustega, raskustega inimestele) töövõimalust, et nad suhtleksid ja areneksid. Seda eelkõige sellepärast, et töö loomadega ja taimedega aitab näiteks puuetega inimestel elust aru saada ja pakub neile rõõmu. Samuti aitab see tekitada tööharjumust.

Orissaare gümnaasiumi direktor Peeter Hansberg lausus, et tema ei oska sotsiaalse talupidamise õpetamise kohta midagi öelda. «Ma ei tea sellest ausalt öeldes midagi, kuulsin sellest alles siis, kui volikogusse mindi ja keegi mulle eelmaterjali tutvustas,» tunnistas gümnaasiumi direktor.

Ka ei näe sotsiaalse talupidamise suunda ette Orissaare gümnaasiumi arengukava. Orissaare kooli gümnaasiumiosas on praegu valikainetena sisekaitseline eelkaitseõpe ja merendus, põhikoolis on võetud suund loodushariduse andmisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles