Mikser kogub SDE esimehena jätkamiseks toetust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser on Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda juhtinud kaks aastat.
Sven Mikser on Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda juhtinud kaks aastat. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaks aastat riigikogus opositsioonilist Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) juhtinud Sven Mikseri jätkamisele on seni toetust avaldanud viis liikmeühendust: Narva ja Rae osakond, Noored Sotsiaaldemokraadid, Vanemad Sotsiaaldemokraadid ja Naiskogu Kadri.

SDE aseesimehe kohale on kuu aja pärast toimuvaks üldkoguks üles seatud riigikogu liikmed Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli ning juhatuse liikme kandidaadiks on esitatud Rein Karemäe, Reet Laja, Lauri Läänemets, Arvo Mesikepp, Marianne Mikko, Kadi Pärnits, Maris Sild, Stanislav Tšerepanov ja Raivo Uukkivi.

SDE valib kaheks aastaks esimehe, aseesimehed ja juhatuse liikmed, aga ka revisjonitoimkonna, programmi- ja põhikirjatoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu uue koosseisu 25. novembril toimuval üldkogul. Juhikandidaate võivad üles seada kõik üldkogu delegaadid ja piirkonnaorganisatsioonide juhatused.

Viimati valis SDE juhtorganeid 2010. aasta oktoobris, mil Mikser vahetas esimehe kohal välja 2009. aasta kevadest erakonda juhtinud Jüri Pihli. Lisaks Pihlile kandideeris toona esimeheks endine europarlamendi saadik ja praegune riigikogu liige Marianne Mikko, kellest hiljem sai erakonna aseesimees. SDE aseesimehed on praegu ka Urve Palo, Heljo Pikhof, Karel Rüütli ja Stanislav Tšerepanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles