Keskerakond on eelmistest valimistest võlgu veel 441 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi Keskerakond on viimase kolme kuuga oma valimisvõlgu 20 000 euro võrra vähendanud, on parteil endiselt veel üle 441 000 euro eest tasumata arveid, millest enamik pärineb kolm aastat tagasi toimunud kohalikest valimistest.

Keskerakond esitas esmaspäeval erakondade rahastamise järelevalve komisjonile kampaaniakulude täiendavad aruanded, millest selgub, et viimase kolme kuuga on partei riigikogu valimistest jäänud võlga 17 280 ja kohalike valimiste võlgnevusi 3191 euro võrra vähendanud, kasutades selleks erakonnale riigieelarvest eraldatud toetust.

Aruannetest selgub ka, et 441 862 eurot on Keskerakonnal veel tasumata. Sellest 32 728 euro ulatuses tasumata arveid on erakonnal 2009. aasta suvel toimunud Euroopa Parlamendi valimistest ning 408 252 euro eest sama aasta sügisel peetud kohalike volikogude valimistest. Mullu märtsis toimunud riigikogu valimistest on parteil tasumata arveid summas 882 eurot.

Juba varem on Keskerakonna peasekretär Priit Toobal järelevalvekomisjonile kinnitanud, et erakond on sõlminud valimisvõlgade tasumiseks hankijatega kokkulepped. Nii lubas partei oktoobris ära maksta võla Clear Channel Estoniale, seejärel alustada 7542 euro maksmist osaühingule Ortwill ning aasta lõpus hakata tasuma võlga ka osaühingule Midfield. Kokku on Keskerakond Midfieldile võlgu 349 277 eurot.

Teistel parlamendiparteidel valimisvõlgasid praegu enam ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles