Suitsiidiründaja tappis 41 palvusel viibinud afgaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud teel objektile.
Afgaani politseinikud teel objektile. Foto: SCANPIX

Afganistani põhjaosas Maymanas lasi enesetaputerrorist end Eid al-Adha usupüha palvuse ajal mošees õhku, tappes 41 ja haavates vähemalt 70 inimest, teatasid valitsus- ja haiglaametnikud.

Faryabi provintsi asekuberner Abdul Satar Barez ütles, et politseivormi kandnud ründaja õhkis end linna tähtsaimas Eid Gah' mošees ajal, mil inimesed olid palvetamist lõpetamas.

Plahvatuse hetkel viibisid mošees mitmed kõrged provintsiametnikud, teiste hulgas kuberner ja politseiülem, ütles kuberneribüroo pressiesindaja Jawid Didar, kuid viga nad ei saanud, sest ründaja õhkis end väljas.

«Viimastel andmetel on surma saanud 41 inimest, kuid nende arv võib veel tõusta,» ütles Barez. «19 ohvrit olid julgeolekujõudude liikmed, nende seas politseinikud, sõjaväelased ja luuretöötajad. Hukkunute seas oli ka 17 tsiviilisikut ja viis last.»

Plahvatuse ajal mošees viibima juhtunud arsti kirjelduse kohaselt on kõikjal verd ja laibatükke. «See oli veresaun,» ütles ta.

Faryabi provintsi pealinn Maymana asub Kabulist umbes 500 kilomeetri kaugusel loodes. Seal aset leidnud enesetapuplahvatus on suurima ohvrite arvuga viimaste kuude jooksul.

Afganistani president Hamid Karzai kutsus äsja Eid al-Adha pühade puhul peetud kõnes Talibani lõpetama teiste afgaanide tapmist, mošeede, haiglate ja koolide purustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles