Politseivormis isik tappis Afganistanis kaks liitlasvägede sõdurit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud tähistamas oma väljaõppe lõppu.
Afganistani politseinikud tähistamas oma väljaõppe lõppu. Foto: SCANPIX

Lõuna-Afganistanis avas politseiniku vormis mees tule NATO sõdurite pihta, tappes kaks liitlasvägede sõjameest.

Vastavalt tavale ei avalikustanud Rahvusvahelised Julgeolekuabijõud (ISAF) tapetud sõdurite rahvust, kuid kinnitamata andmetel olid Helmandi provintsis Greshki piirkonnas tapetud sõdurid britid, vahendas uudisteagentuur AFP.

Afganistanis sissisõda pidava islamiliikumise Taliban kinnitusel tappis sõdurid nende võitleja. Ametlik kinnitus, kas tulistaja oli Afganistani politseinik või mitte, puudub.

Afganistani sõdurite ja politseinike rünnakud lääneliitlaste vastu on kasvanud. Sellel aastal on sellistes rünnakutes hukkunud juba üle poolesaja välisriigi sõduri.

NATO andmetel on iga neljas tulistaja osutunud Talibani võitlejaks, kes on suutnud imbuda Afganistani julgeolekujõududesse. Ülejäänud intsidentide põhjuseks on NATO väitel kultuurilised erinevused ja armeeüksuste sisetülid.

Afganistanis langenud sõdurite üle arvet pidava veebilehe icasualties.org teatel oli enne tänast rünnakut sel aastal sõjakoldes langenud 366 välisriikide sõdurit. Mullu kaotas Afganistanis elu 566 koalitsioonivägede sõdurit ning tunamullu 711.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles