Sotsiaalminister avas Juuru Lastekülas viis peremaja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult: Šveitsi saatkonna esindaja Beat Bürgi, Juuru vallavolikogu esimees Sirje Endre, sotsiaalminister Hanno Pevkur, Rapla maavanem Tiit Leier.
Fotol vasakult: Šveitsi saatkonna esindaja Beat Bürgi, Juuru vallavolikogu esimees Sirje Endre, sotsiaalminister Hanno Pevkur, Rapla maavanem Tiit Leier. Foto: Siim Solman

Sotsiaalminister Hanno Pevkur avas täna Raplamaal Juuru vallas Maidlas Juuru Lasteküla viis uut peremaja, mis saavad tulevikus koduks kuni 40 lapsele.

Ministri sõnul on riigile kuuluvate asenduskodude ehitamine peremajadeks oluline samm lastele võimalikult kodusarnaste tingimuste loomisel. «Kõik lapsed väärivad hubast kodu ja kui riigil on võimalus parandada tänaseid asenduskodude elamistingimusi, siis teeb see ainult rõõmu. Usun, et uued peremajad aitavad kodutunde tekkimisele oluliselt kaasa,» ütles Pevkur.

Juuru Lasteküla uued peremajad on ühekordsed ja avarad, hoonete välisviimistlus on puidust. Üks maja saab koduks kuni kaheksale lapsele.

Juuru Lasteküla peremajade rahastus tuli 85 protsendi ulatuses Šveitsi riigilt ning 15 protsendi ulatuses Eesti riigilt. Ehituse peatöövõtu leidmiseks korraldati avatud riigihange, mille võitjaks tuli TREV-2 Ehituse OÜ. Ehituse peatöövõtu lepingu maksumus oli 2 059 439,72 eurot.

Kõikide riiklike asenduskodude ümberehitamiseks on riik planeerinud ligikaudu 15 miljonit eurot. Raha tuleb Šveitsi riigilt, Euroopa regionaalarengu fondist ning riigieelarvest.

Sotsiaalministeerium tegi lastesõbralike peremajade ehitamise plaanidega algust 2004. aastal. Asenduskoduteenuse ümberkorraldamiseks on peremajad ehitatud lisaks Juurule ka Pärsti ja Vinni valda, Pärnusse, Narva-Jõesuusse, Haapsallu, Viljandisse ja Väikemõisasse. Valmimas on ka Tartu, Elva, Kuressaare, Narva ja Tilsi asenduskodud. Lähiaastatel on sotsiaalministeeriumil kavas reorganiseerida kõik riigile kuulvad asenduskodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles