Pantvangist pääsenud tüürimees jõudis Nigeerias töötada lühikest aega

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puksiir- ja naftapuurtorni ankrutõstelaev Bourbon Liberty 249.
Puksiir- ja naftapuurtorni ankrutõstelaev Bourbon Liberty 249. Foto: worldmaritimenews.com

Nigeerias pantvangist vabanenud eestlasest tüürimees Siim Sokk oli jõudnud Prantsuse kompanii Bourbon alluvuses töötada vaid lühikest aega.

31-aastasel tüürimehel Siim Sokul täitus sel aastal merel juba 20 aastat. Esimest korda viis tollal alles 11-aastase Siim Soku endaga merele tema endine ookeanikalurist isa. «Minu tööandjal oli siis väike kaubalaev ja meil oli võimalus pereliikmeid reisile kaasa võtta. Poisile hakkas kohe see merendus meeldima,» meenutas isa Toomas.

Nii oli igati loogiline, et Siim Sokk hiljem mereakadeemiasse õppima läks ja selle edukalt lõpetas. Noore tüürimehe esimeseks tööpiirkonnaks oli Kariibi meri, kus ta asus aastateks tööle ühele Norra kompaniile kuulunud tankeril.

Hiljem on mees tüürinud mitmeid teisi laevu. Viimase tööandja, Prantsuse kompanii Bourbon palgale sattus eestlasest tüürimees alles hiljuti.

Prantsuse kompanii teeb hetkel kõik vajaliku selleks, et 15. oktoobril Nigeerias pantvangistatud puksiirlaeva valgenahalised liikmed – eestlane ja kuus venelast, pääseksid pärast kahte pantvangis veedetud nädalat ja sealt pääsemist kiiresti tagasi koju lähedaste juurde.

Siim Sokku ootavad kodus naine ja väike laps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles