Uuring: Soome segaabieludes esineb rohkem konflikte

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eri rahvustest pärit inimeste vahelised abielud on sama õnnelikud kui soomlastevahelised liidud, kuigi multikulturaalsetes suhetes on rohkem nääklemist, selgus Soome perekondade liidu uuringust.

Viimaste aastate jooksul on üks kümnest Soomes sõlmitud abielust toimunud soomlase ja välismaalase vahel. Nagu enamikes abieludes, käivad peredes enamasti vaidlused selliste proosaliste teemade ümber nagu kodutööd, vaba aja ning raha kasutus.

Erinevalt levinud arusaamast ei tekita segaabielus aga erinevad lapsekasvatamispõhimõtted rohkem konflikte kui tavalistes Soome perekondades,» sõnasid uurijad Minna Säävälä ja Lassi Lainiala rahvusringhäälingu YLE teatel.

Perekondade liidu uuringust võttis osa umbes 2400 segaabielus olevat inimest. Pea pooltel neist on ka lapsed.

Soomlastega abiellunud välismaalased pärinevad 140 eri riigist. Pooled välismaistest abikaasadest on pärit läänest, kuigi Soome mehed paistavad armuvat Vene, Eesti ja Tai naistesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles