Mihkelson: Rasmussen on Eestile hea valik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Fogh Rasmussen.
Anders Fogh Rasmussen. Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu saadik Marko Mihkelson kirjutas oma blogis, et Taani peaministri Anders Fogh Rasmusseni määramine NATO uueks peasekretäriks on Eestile hea valik.


«See on Eestile kahtlemata hea uudis, sest Taani peaministri näol on tegemist meie kauaaegse sõbra ja toetajaga,» märkis Mihkelson.

«Samas olen endiselt arvamusel, et nii NATO kui Euroopa Liidu kontekstis on ammu käes aeg, millal liidripositsioonidele võiks tõusta keegi viimastes laienemisringides liitujatest. Kuna seekord jäi NATOs see samm veel astumata, võiks Eesti päris tõsiselt mõelda oma kandidaadi lobimisele tulevikus. Selline inimene on meil juba täna olemas,» ütles Mihkelson.

«Ma võin eksida, kuid Rasmusseni edu NATOs teeb keeruliseks kui mitte võimatuks Rootsi välisministri Carl Bildti võimalused saada Euroopa Liidu tulevaseks «välisministriks». Vähemalt on analüütikud sellele viidanud. Kahte head on muidugi raske tahta,» lisas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles