Ungari esindus Istanbulis hakkab väljastama Eesti viisasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sandarm Türgi lipu taga.
Türgi sandarm Türgi lipu taga. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet avab teisipäeval koos oma Ungari kolleegi Kinga Göncziga ühtse viisakeskuse Ungari peakonsulaadis Istanbulis Türgis.


Ungari peakonsulaat hakkab Eestiga sõlmitud esindusleppe alusel väljastama Eesti viisasid, teatas välisministeeriunmi pressiesindaja.

Eestis on saatkond olemas Türgi pealinnas Ankaras, kuid Istanbulis esindus puudub.

Esinduslepingute alusel esindavad välisriikide esindused viisaküsimustes Eestit 57 riigis. Eestil on sellised lepingud sõlmitud Ungari, Soome, Saksamaa, Sloveenia, Läti, Hollandi ja Hispaaniaga. Läbirääkimised leppe sõlmimise üle on käimas Slovakkia, Prantsusmaa, Austria ja Poolaga.

Valitsus kiitis märtsi lõpus heaks lepped, mille alusel hakkab Eesti esindus Venemaal Pihkvas esindama viisaküsimustes Hollandit ning saatkond Bulgaarias Sofias Sloveeniat. Varem on Eesti sõlminud sarnase viisaesindusleppe Soomega, mille alusel saab taotleda Soome viisat Eesti esindustest Venemaal Pihkvas ning Valgevenes Minskis.

Esinduslepingute sõlmimisel laekub viisa riigilõiv esindavale riigile.

Ühiste konsulaarjuhiste kohaselt peab esindav riik tegutsema sama hoolikalt ja kiiresti nagu enda samasse liiki kuuluva ja sama kehtivusajaga viisa andmisel.

Välisesindused vastutavad viisade taotlemisega seotud ebaseadusliku sisserände ohu hindamise eest. Viisade kasutajate esitatud varjupaigataotluste eest vastutavad Eesti asutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles