Ansip: kiirusmõõdikute taatlemine ei tohiks olla tuumafüüsika

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Tõdedes, et ta pole küll äsja avalikuks tulnud politseinike tõenditevõltsimise teemaga sisuliselt kursis, märkis peaminister Andrus Ansip, et ei saa aru, miks kiirusemõõdikute taatlemist õigel ajal ei tehtud, kuivõrd tegu peaks olema lihtsa protseduuriga.

Peaminister märkis, et tuli täna varahommikul alles Laosest saabunud lennukilt ega ole jõudnud koduseid teemasid jälgida.

«Olen aru saanud, et kiirusemõõtmisel on kasutatud taatlemata seadmeid, mis kindlasti pole lubatud. Mis ei tähenda automaatselt seda, et kiiruseületamisi polegi olnud,» märkis Ansip täna valitsuse pressikonverentsil.

«Raske öelda, tundmata detaile on mul raske hinnanguid anda. Kui juhtus kogemata – no ei märgatud, et taatlemata – ja kui taatlemisel selgus, et mõõtjad on olnud kogu korras, siis ma väga suurt süüd ei näe.»

«Ma ei mõista ka, mis põhjused võinuksid olla seadmete taatlemata jätmisel, eks ta ikka lohakusele ja tähelepanematusele viitab. Minu meelest kiirusemõõdikute taatlemine mingisugune tuumafüüsika ei ole, suhteliselt lihtne ja labane protseduur, miks seda õigel ajal ära ei tehtud, ma ei tea,» arutles Ansip pressikonverentsil.

Kommentaari lõpuks vabandas ta, et ei ole sisuliseks kommentaariks valmis: «Lennukis ei räägitud sellest, vabandust.»

Eilne ETV saade «Pealtnägija» avalikustas korralageduse politseis, mille on ametkonna tippjuhid alates peadirektor Raivo Küüdist teadlikult maha vaikinud. Märtsis paljastas PPA sisekontroll Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud kuritahtliku valetamise ning peadirektorile tehti ettepanek karistada viit süüdlast. Küüt ja tema meeskond valis aga ausa ülestunnistuse ja hetkelise häbi asemel lahenduse, kus mitte kedagi ei karistatud, ohvreid ei teavitatud, avalikkust ei informeeritud ja lugu pandi lihtsalt kalevi alla.

Nüüd, info ajakirjandusse jõudmise järel teatas PPA, et rikkumist teadlikult lubanud liiklusüksuse juht Alvar Ottokar lahkub oma kohalt. Politsei võtab aga teo heastamiseks ise ühendust kõikide inimestega, kellele vormistati möödunud aasta 13. augustist kuni 21. detsembrini taatlemata kiirusemõõtja ja kaaludega õigustühised väärteootsused, ning annab neile võimaluse nõuda väärteootsuse ülevaatamist kohtu poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles