Keskerakond soovib riigi äriühingute juhtide palga ülempiiriks 90 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleskutse
Üleskutse Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas täna eelnõu, mille eesmärk on piirata riigi äriühingute ja sihtasutuste juhatuse liikmete tasustamise ülemmäära 90 000 kroonini kuus.

«Tänases olukorras, kus erasektor kärbib märkimisväärselt nii töötajate kui juhatuse liikmete palkasid, tuleb ka riigi ettevõtetel näidata üles solidaarsust ja kärpida kõrgustesse kerkinud juhatuse esimeeste ja liikmete tasusid,» ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kadri Simson.

Äriühingu, kus riigil on vähemalt otsustusõigus, ning riigi asutatud sihtasutuse juhatuse liikmetele kehtestab eelnõu tasu ülemmäära 90 000 krooni kuus. «Ehk juhatuse liikmele makstav riigi eraõiguslikes juriidilistes isikutes osalemise tasu koos lisatasudega ei tohi ühes kuus kokku ületada 90 000 krooni.»

Simsoni sõnul väheneks sellisel juhul riigi äriühingute juhatuse liikmete palk Eesti Vabariigi presidendi ametipalgani, mis on 91 819 krooni kuus.

Eelnõust lähtuvalt tuleb selliste äriühingute ja sihtasutuste nõukogudel juhatuse liikmete tasustamise lepingud üle vaadata ja vajadusel viia muudatused lepingutesse sisse tänavu 1. juuliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles